Ankara'da Yazın Gidilebilecek Yerler

Ankara'da ailecek, arkadaşlar ve sevgili ile gidilebilecek bazı yerleri listeledik. Yazın gidip güzel vakit geçirebileceğiniz yerler.

Ankara 07.08.2020, 10:16 07.08.2020, 14:17
Ankara'da Yazın Gidilebilecek Yerler

Ankara kışın soğuk yazın da kurak ve sıcaktır. Gezilebilecek alanları çoktur ancak birçok insan serinleyecek yer bulmak için uğraşır. Oysa ki tarih kokan ve her adımında tarihe şahitlik eden alanların bulunması tarih severlerin geze geze bitiremeyeceği şehirlerdendir. Yaz aylarında Ankara’da yapılamayacak şey yoktur. Yeter ki gezmek isteyin. Görmek, takip etmek ve heyecan aramak isteyin. Teleferiğe binin, tarihi alanlara gidin, maneviyatınızı tazeleyin, parklarda ya da göl kenarında vakit geçirin.

Ankara merkezine uzaklığı 1 saat kadar olan Beypazarı Evlerine gidin ya da Tuz Gölü’nü ziyaret edin. Beyazın keyfini çıkarın ve gözlerinizin kamaşmasına müsaade edin. Ancak o zaman Ankara’da keyifli vakit geçirebilirsiniz. Ama siz yeter ki gezmek isteyin.

Gezmeye başlamadan önce mutlaka kitaplara sorun Ankara’yı. Yakup Kadri’yi ya da Refiik Halid’i. Çankaya, Ayaşlı ile Kiracıları, Ankara Cinayeti ya da Çevresini Arayan Ankara kitaplarını merak edin.

Tarihle kültürü aynı anda yaşamak için ören yerlerine gidin. Türkiye’nin en büyük anıtlarını ziyaret edin. Anıtkabir’i atlamayın ya da Etnografya Müzesi’ni. Türk Hava Kurumu Müzesi’ni atlamayın. Bisiklet turları ya da Polatlı Belediyesi’nin düzenlediği balon turlarını takip edin.

Mogan Gölü kıyısında bisiklete binin ya da müzik dinleyin. Tapınaklara gidin sonrasında camileri ziyaret edin. Ülkemizin en çok dikkat çeken yapılarını mutlaka görün. Soğuksu Milli Parkı’nı ve diğer parkları atlamayın. Ferfeneye katılmak da iyi bir seçenek. Abidinpaşa Köşkü’nde iyi bir anı kalabilecek etkinliklerden en iyisi olabilir. Seçenekler çok seçmekse sizin elinizde.

En üste Anıtkabir’i yazmak gerekir. Her mevsim ve her gün açık olan Anıtkabir’i ziyaret etmeden dönmek olmaz. Kuğulu Park, Kızılay Meydanı, Tunalı Hilmi Caddesi, Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Ankara Kalesi, Atakule, Kocatepe Cami, Gençlik Parkı, Etnografya Müzesi, Altınköy Açık Hava Müzesi, Eymir Gölü, Mogan Gölü, Sıhhiye Zafer Anıtı, Güvenpark, Augustus Tapınağı, Arimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi Kültür Girişimi, Zindan Kule, Abdi İpekçi Parkı, Keçiören Şelalesi, Atatürk Orman Çiftliği, MTA Genel Müdürlüğü Şehit Cuma Dağ Tabiat Tarihi Müzesi, Botanik Park, Club Watercity Aquapark, ODTÜ Toplum ve Bilim Merkezi, Estergon Kalesi Türk Kültür Merkezi, Keçiören Belediyesi Deniz Dünyası ve benzeri alanlar Ankara’da gezmek için çokça tercih edilmektedir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:30
Öğle 12:58
İkindi 16:30
Akşam 19:16
Yatsı 20:36