Ankara'da küfür cinayeti gölgeden çözüldü

Ankara’nın Çankaya ilçesinde otobüs durağını soran bir gruba küfür ettiği iddiası ile dövüldüğü belirlenen bir kişi 2 gün sonra yaşamını yitirdi.

Ankara 22.10.2021, 15:44 İrem Durak
Ankara'da küfür cinayeti gölgeden çözüldü

Ankara'da küfür cinayeti gölgeden çözüldü

Ankara’nın Çankaya ilçesinde otobüs durağını soran bir gruba küfür ettiği iddiası ile dövüldüğü belirlenen bir kişi 2 gün sonra yaşamını yitirdi.

Ankara'nın Çankaya ilçesinde otobüs durağını soran gruba küfür ettiği iddiasıyla dövüldüğü belirlenen bir kişi 2 gün sonra yaşamını yitirdi. Polis olayla alakalı olarak gerçekleştirdiği çalışmada, dayak atan kişilerin duvara yansıyan gölgelerinin güvenlik kamerası tarafından görüntülenmesi ile alakalı 2 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan kişiler sorguda suçlarını itiraf ederken, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Olay 16 Ekim akşamı Ankara'nın Çankaya ilçesi Ziya Gökalp Caddesi'nde yaşandı. Darp sonucu yaralama ihbarı alan polis ekipleri ve sağlık ekipleri olay yerine geldikleri zaman kimseyi bulamadı. Ağabeyi Uğur Güzel'den haber alamayan Özlem Gürgen, 2 günden sonra 18 Ekim'de kardeşinin evine gitti. Çilingirle kapıyı açıp içeriye giren Gürgen, ağabeyini yerde baygın halde buldu. Vücudunda morluklar olan Uğur Güzel,(33) çağrılan ambulans ile kaldırıldığı hastanede doktorların müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Yapılan ilk incelemelerde Güzel'in burnunda darbeye bağlı kırık oluştuğu ve beyin kanaması sonucu hayatını kaybettiği ifade edildi.

Polis ekiplerinin çalışmaları sonucunda şüphelileri gölgeleri ele verdi

Ankara Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, 2 gün önce gerçekleştirilen ihbarda darp sonucu yaralanan kişinin Uğur Güzel olabileceğini değerlendirip, araştırma başlattı. Olay yeri ve çevresinde bulunan güvenlik kamerası görüntüleri tek tek incelendi. Cadde üzerinde bulunan bir iş yerinin güvenlik kamerası kayıtlarında, yerde bir kişiyi darp eden grubun duvara yansıyan gölgeleri bulundu. Duvara yansıyan gölge görüntüde, Uğur Güzel'in kafa darbesi ile yere düşmesi ve yerde tekmelenmesi belirlendi. Gölgelerden grubun 4 kişi oldukları tespit edildi. Aynı bölgede taksiye binerken Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kamerasına yansıyan 4 kişiden şüphelenen polis, bu kişilerin yüz tanıma sisteminden kimliklerini buldu. Bu sırada darptan sonra yaralanan Uğur Güzel'in, aynı akşam kendi imkanları ile Ankara Şehir Hastanesi'ne başvurduğu; fakat tedaviyi yarım bırakıp, acil servisten ayrıldığı ifade edildi.

Küfür ettiği için dövmüşler

Kimlikleri belirlenen Yunus Emre Sözcü((27), Ersin Demir(25) ile yanlarında kalan kız arkadaşları E.K (29) ve N.K. (19) gözaltına alındı. E.K., polise verdiği ifadesinde Uğur Güzel'e otobüs duraklarını sorduğunu, kendisine küfürle karşılık verdiğini, Ersin Demir'in 'sen ne şekilde konuşuyorsun' diyerek Uğur Güzel'e kafa attığını, Yunus Emre Sözcü'nün de yerde tekmelediğini ifade etti. Yunus Emre Sözcü ve Ersin Demir de Uğur Güzel'i, kız arkadaşlarına küfrettikleri için dövdüklerini söyleyerek, suçlarını itiraf etti. E.K. ve N.K., polisteki ifadelerinden sonra serbest bırakılırken, Yunus Emre Sözcü ve Ersin Demir, adliyeye sevk edilerek çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:30
Öğle 12:58
İkindi 16:30
Akşam 19:16
Yatsı 20:36