Amaç Ankara’yı sanayi ve teknolojide lider konuma getirmek

ASO Başkanı Nurettin Özdebir 2022-2026 senelerini kapsayacak olan ‘ASO Stratejik Planı’ ile amaçlarının, “Başkenti sanayi ve teknolojide lider yapmak” olduğunu ifade etti.

Ankara 04.10.2021, 13:15 İrem Durak
Amaç Ankara’yı sanayi ve teknolojide lider konuma getirmek

Amaç Ankara’yı sanayi ve teknolojide lider konuma getirmek

ASO Başkanı Nurettin Özdebir 2022-2026 senelerini kapsayacak olan ‘ASO Stratejik Planı’ ile amaçlarının, “Başkenti sanayi ve teknolojide lider yapmak” olduğunu ifade etti.

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir 2022-2026 senelerini kapsayan stratejik plan çalışmalarını meclis ve komite üyelerinin katılımı ile başlattıklarını ifade ederek, stratejik plan ile odanın vizyonlarının ‘Başkenti sanayi ve teknolojide lider yapmak’ olarak belirlediklerini ifade etti. Antalya’da gerçekleştirilen ASO Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı’nda konuşma yapan Özdebir, planla alakalı olarak özetle şu bilgilere yer verdi:

“Ankara’da gerçekleştireceğimiz çalışmalarla planı son haline dönüştüreceğiz. Bu plan önemli çünkü 1963 yılından bu yana Ankara sanayisinin gelişimi, ASO’nun gelişimi ile paralel bir şekilde oluşmuştur. Bunun için sanayici arkadaşlarımızın vermiş oldukları katkılar oldukça önemliydi. Bu katkılar önümüzdeki dönemlere Ankara sanayisinin temel problemlerinin belirlenmesinde ve daha ileriye götürülmesinde önemli katkılar sağlanacaktır. ASO Stratejik Planı ile odamızın vizyonu ‘Başkenti sanayi ve teknolojide lider yapmak’ olarak belirlenmiştir. Anılmış olan vizyonu gerçekleştirmek üzere odamızın misyonu ise Ankara sanayicisinin yüksek katma değer üretimi gerçekleştirmesine, verimlilik artışına, rekabet gücünün yükseltilmesine katkı sağlamak ve başta şehrimiz olmak üzere ülkemizin teknolojik, ekonomik, sosyal ve kültürel gelişiminde yol gösterici olmak olarak ortaya çıkarılmıştır.”

ASO olarak kurmuş oldukları ‘Türkiye’nin ilk model fabrika’ uygulaması ile, verimlilik artışının sağlanmasında yol göstermeyi de sürdürdüklerini vurgulayan Özdebir, “Bir kez daha bütün Ankaralı sanayici dostlarıma seslenmek istiyorum. Lütfen Model Fabrika’nın çalışmalarını izleyin, bu programda bulunmaya çalışın ancak öteki yandan da mutlaka üretim süreçlerinize dikkat edin. Çünkü verimlilik ile ilgili almamız gereken birçok mesafe bulunuyor. Ülkemizde işsizlik önemli bir gündem maddesi iken, öteki taraftan biz sanayiciler nitelikli iş gücü bulamıyoruz” şeklinde konuştu.

Yüzde 95 Aile Şirketi

Diğer yandan Ankara Sanayi Odası ve Quality Line Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri işbirliğine hazırlanmakta olan ‘Aile Şirketlerinin Kurumsallaşması ve Aile Anayasası Rehberi’ düzenlenen toplantı ile Ankaralı sanayicilere tanıtım gerçekleştirildi. Çevrimiçi şekilde düzenlenen toplantıya ASO Başkan Yardımcısı Seyit Ardıç, Quality Line Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri Genel Müdürü Erol Dinçkal ve çok sayıda sanayici katılım sağladı. ASO Başkan Yardımcısı Seyit Ardıç aile şirketleri ile alakalı olarak veriler paylaşıp, “Ülkemizde aile şirketlerinin oranı, dünya ortalamasının çok üzerinde yer almaktadır. Türkiye’de şirketlerin yüzde 95’ini ve halka açık şirketlerin yüzde 75’ini aile şirketleri oluşturmaktadır” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:30
Öğle 12:58
İkindi 16:30
Akşam 19:16
Yatsı 20:36