Ankara da Yaşamak Ankara’nın Yeni Yüzü

Ankara’da yaşamak… Kimine göre siyaset kimine göre samimiyet şehridir Ankara. Birçok büyük şehirde yaşadıktan sonra kıymeti anlaşılır. Sokakları samimiyet kokar. Tabelasız caddelerde adres ararken bulur kendini insan. Adres ararken de sohbet edeceği aklına gelmez ama bir anda adresi sorduğu taksiciyle muhabbet ederken bulur kendini.

Ankara 21.07.2020, 03:05 22.07.2020, 23:11 Mehmet Kurt
Ankara da Yaşamak Ankara’nın Yeni Yüzü

    Resmiyet kokar bazı sokakları Başkentin. Sokak isimleri sık sık değişir. Sokak ortasında düğünler yapılır, hele ki Ankara havası… Yalnızca Ankara’nın değil tüm Türkiye’nin havasıdır. Sokaklar ise düğün salonlarıyla adeta rekabet içindedir. Denizi olmasa da trafiği yoktur. Trafik olsa bile belirli saatlerde trafik akışı hızlıdır. Metrolar tıklım tıklım olmasa da yolculuk yormaz insanı. İstanbul’da bir süre kaldıktan sonra gelen ferahlık hissidir Ankara’da yaşamak.

Ankara’da Yapılabilecek Etkinlikler

    Başkent genelde resmi olarak bilinir. Çünkü memur şehri olarak bilinir. Bakanlıklar, kurumlar, kuruluşlar genel olarak oradadır. Bir de Anıtkabir. Şehirde hemen hemen herkesin ziyaret ettiği yerdir. Milli bayramlarda, dini bayramlarda Ata’mızı ziyaret edenlerin uğradığı yerdir. Ankara’nın yeni yüzü de bundan farksız değildir. Değişen tek şey nesildir. Öyle ki değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.

    Ankara’da uzun bir süre kalanlar biraz sonra sıkılmaya başladıklarını söylerler. Ankara’dan başka şehre göç edenler ise Ankara’yı özlediklerini belirtirler. Ankara’da gezilecek ya da yapılacak etkinliklerden bahsederler. En çok Kızılay Meydanı bilinir Ankara’ya uğramayanlar tarafından. Kızılay Meydanı Ankara’nın merkezindeki kent meydanıdır. Sürekli kalabalık ve akıcıdır.

    Ankara’nın en çok bilinen yerlerinden biri de Seğmenler Parkı. Dostlarla mutlaka gidilmesi gerekiyor ya da tek başına kitap okuma yeri de olabilir. Eymir Ankara’nın en güzel doğasına sahip yerlerden ilki olabilir. Doğa, göl manzaralı, bisiklet ya da ATV sürme etkinlikleri de bulunuyor.

   Ankara’da Devlet Tiyatrosu çok farklıdır. Bir defa giden hep gitmek ister oyunlara. ‘Tiyatro sıkıcıdır’ diyenler Ankara’da mutlaka gitmelidir Devlet Tiyatrosu oyunlarına. Ankara’nın en sevilen yerlerinden biri de Tunalı Hilmi Caddesi ile çevresidir. Kuğulu Park’ta bir süre sonra Tunalı Caddesi’nden aşağı doğru yürümek müthiş bir keyiftir.

    Ankara’nın en eski yerleşim yerlerinden olan Ulus ve civarında eski yerleşim yerleri vardır. Burayı ziyaret etmeyen Ankaralı yoktur. Ulus Ankara’nın en çok bilinen yerlerinden biridir. Ankara’nın en tatlı yaz etkinliği ise Açık hava sinemalarıdır. Her Ankaralı mutlaka bir ya da iki defa bu sinemaları tercih etmeli ve serin yaz gecelerinin tadını çıkarmalıdır.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:30
Öğle 12:58
İkindi 16:30
Akşam 19:16
Yatsı 20:36