Ankara Gündem l Ankara Haberleri l

SMTP Nedir? SMTP Özellikleri

Teknoloji

SMTP maillerin iletilmesini sağlayan önemli bir protokol olarak karşımıza çıkmaktadır. Açılımı basit posta aktarım protokolü olarak belirtilmektedir.

Teknoloji gelişim gösterirken SMTP nedir en merak edilen konular arasındadır. SMTP istemci ve sunucu arasında denge sağlayan önemli bir protokoldür. Basit posta aktarım protokolü olarakta adlandırabileceğimiz SMTP e-mail alışverişini sağlamaktadır. Okuduğumuz ve gönderdiğimiz e-mailler SMTP sonucudur. Birçok sunucu e-postaların işlev sağlayabilmesi adına SMTP protokolünü kullanmaktadır.

SMTP maillerin iletilmesini sağlayan önemli bir protokol olarak karşımıza çıkmaktadır. Açılımı basit posta aktarım protokolü olarak belirtilmektedir. Mailler arasında posta alışverişinin yapılmasını sağlar. Aktarım denildiğinde gönderilen e-postalar akıllara gelir. SMTP gönderilen e-postaların işlenmesinde önemli rol oynar.

SMTP Özellikleri

Her mail adresinin SMTP uzantısı bulunur. Bu sayede mail üzerinden gönderme işlemleri sağlanmaktadır. SMTP nedir özellikle bilişim teknolojisi ile ilgilenen kişiler için oldukça önemlidir. Gönderilen mailler SMTP sayesinde ilgili kişiye iletilmektedir.

SMTP maillerin başka bir maile iletilmesini sağlayan yazılım olarak ön plana çıkmaktadır. Mail adreslerinin giden kısmından sorumludur. Bu yüzden giden posta sunucusu olarakta adlandırılabilmektedir. SMTP gönderilen maillerde alıcı, konu içeriği ve ileti olarak dikkat çekmektedir. SMTP kurulabilen bir sunucudur. Bu sebeple cihazlarda yazılıma ihtiyaç vardır. Sunucu ayarları yapılaraktan yapılandırılabilir. Ayrıca e-mail alabilmeniz açısından DNS ayarlarının da düzenlenmesi gerekir. SMTP e-mail Gönderimi

SMTP nedir sıkça sorulan sorular içinde yer alır. Mail kullanan kişiler bu terimler sayesinde nasıl e-posta aldıklarını öğrenmektedir. SMTP birtakım sunucuları takip ederek gönderim işlemini sağlamaktadır. Gönderen kişinin sunucuları ve istemcisi, alıcının SMTP sunucusuna bağlanır. Bu sayede hızlı bir şekilde alıcının mail adresine aktarım sağlar.

Aktif bir e-postaya mail yolluyorsanız ve alıcı gönderilen maile engel koymamışsa gönderim sağlanmaktadır. Genellikle gönderilen mailler kişinin gelen postalar bölümüne düşer. Ancak bazı mailler Spam olaraktan gözlemlenebilir. Bu sebeple kullanıcılar gelen postalara detaylıca göz atmalıdır.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.