Ankara Gündem l Ankara Haberleri l

Nameserver (İsim Sunucuları) Adreslerini Değiştirme

Teknoloji

Yalnızca dakikalar sürecek olan birkaç işlemi tamamladığınızda Nameserver (İsim Sunucuları) Adreslerini Değiştirme adımlarını da başarılı bir şekilde gerçekleştirmiş olacaksınız.

Yazımızda Nameserver (İsim Sunucuları) Adreslerini Değiştirme işlemini nasıl yapabileceğinize yanıt vereceğiz. Bir başka adres üzerinde mevcut olan domain adresiyle değiştirmek istediğinizde adım adım neler yapabileceğinizi de öğreneceksiniz.

Müşteri yönetimini sağlayacağınız panele giriş yapmanız gerekmektedir. Böylelikle alan adlarından uygun olanları listeleyebileceğiniz bir ekrana kavuşacaksınız. Bu alanda hangi domain için işlem yapmak istiyorsanız, karşısında yer alan yönet seçeneğini aktif hale getirebilir ve işlemlerinizi bu sayede başlatabilirsiniz.

Ekranınızın sol kısmında yer alacak olan isim sunucuları sekmesinden tercihlerinizi nasıl yapabileceğinizi göreceksiniz. Nameserver kayıtlarını güncelle butonuna tıklayarak, isim sunucularınızı belirtebilir ve birden fazla seçim yapmak istediğinizde ise butonunu kullanabilirsiniz. Nameserver (İsim Sunucuları) Adreslerini Değiştirme işlemleri için başarılı adımları bu sayede atabileceğinizin altını çizmekteyiz.

Nameserver (İsim Sunucuları) Adresleri Nasıl Değiştirilir?

Yalnızca dakikalar sürecek olan birkaç işlemi tamamladığınızda Nameserver (İsim Sunucuları) Adreslerini Değiştirme adımlarını da başarılı bir şekilde gerçekleştirmiş olacaksınız.

Sitenizin bulunduğu panel hizmetine yönlendirileceğiniz alanları tercih edebilir ve Nameserver değiştirme butonu sayesinde kısa yoldan işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz. DNS kayıtlarını güncellemenizin ardından 24 saate kadar bekleyeceğiniz süreçte global sunucularda dağılımın sağlanacağını görebileceksiniz. Domainlerim bölümünden yönet butonuna tıkladığınızda dilediğiniz firma üzerinden sunulan hizmeti alabilir ve birden fazla ekleme yaparak tercihlerinizi başarılı bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Tercihlerinizi ara ara kontrol edebilir ve DNS güncellemelerinin hangi aşamada olduğunu gözden geçirebilirsiniz. Tüm bu işlemlerin ardından isim sunucuları adreslerini değiştirmenizin mümkün olduğunu görebileceksiniz. İnternet sayfanızın hangi firma üzerinden çalıştığını ve değiştirmek istediğiniz nameserver adresinin bulunduğu firmanın da aynı sunucu ya da farklı sunucularda olması halinde belirterek işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Herhangi bir problemle karşılaşmanız halinde ise yöneticilerle iletişime geçerek sorularınızı yöneltebilirsiniz. Panel kullanımına ve nameserver değişikliğine dair tüm detaylara bu sayede erişmeniz ve en doğru bilgileri almanız da mümkün hale gelecektir.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.