Et İşareti (@) Nasıl Yapılır?

Q klavyede et işareti nasıl yapılır? F klavyede et işareti nasıl yapılır? Bilgisayarda et işareti nasıl yapılır? Et işareti ne işe yarar? Telefonda et işareti nasıl yapılır? Et işareti Türkçesi nedir?

Et İşareti (@) Nasıl Yapılır?

19 Ekim 2020 Pazartesi 11:09

Gündelik yaşamımızda @ işaretini çok fazla yerde kullanırız. En basitinden düşünecek olursak mail adreslerini yazarken bu işareti kullanmak zorunludur. Et işaretinin başka bir adı ise "kuyruklu a"dır. Bu işaretin yapılışı ise çok kolaydır. Ancak bilgisayar kullanıcıları bazen et işaretini klavyelerindeki hatalardan ya da bu işaretin yapılışının bazı klavyelerde daha karmaşık olmasından dolayı yapamamakta. B yazımızda sizlere @ işaretinin çeşitli bilgisayar ve klavyelerde yapılma yöntemlerini aktaracağız.

ET İŞARETİ '@' (KUYRUKLU A) KULLANIMI NEDİR?

Et işareti simgesel olarak @ bu şekilde gözüken bir işarettir. Çoğunlukla mail ve e-posta adreslerinde kullanılır. Başkaca bir adı da "kuyruklu a" dır. Bunlara ek olarak bazı sitelerde ve sosyal medya ağlarında bir kişiyi etiketlemek, yani o kişiden bahsetmek için @ simgesi kullanılır. Etiketleme işleminin yapılması için etiketlemek istediğiniz kişinin başına @ işareti konularak ilgili kişi etiketlenir.

KLAVYEDE (@) ET İŞARETİ NASIL YAPILIR?

Klavyede '@' bu şekilde et işareti yapmak için çok sayıda mevcuttur. Yazımızın devamında adım adım et (@) işareti yapımını sizlerle paylaşacağız.

İLK YÖNTEM

Klavyede et (@) işareti yapmak için ilk yöntem " Alt Gr + Q " tuşlarına basmaktır. Yani klavyemizden ilk olarak altlarda boşluk tuşunun yanında yer alan AtlGr tuşuna basılı tutup elimiz bu tuşta basılıyken Q harfi tuşuna basılı tutmamız gerekmektedir. . Bahsettiğimiz tuşlama klavyede gerçekleştirildiğinde et (@ ) sembolünü yapmış oluruz.

Özetlemek gerekirse AltGr+Q ile "@" işaretini yapabiliriz.

İKİNCİ YÖNTEM

İkinci yöntem de yine ilk yöntem gibi oldukça basit. Klavyede "Alt + 64" tuşlarına basmak başka bir yöntemdir. Klavyede alt sıralarda boşluk tuşunun solunda yer alan alt tuşuna parmağınız basılıyken 6 ve 4 tuşlarına sırayla basmanız halinde klavyeniz kolaylıkla et (@) işaretini yapmış olur.

ÜÇÜNCÜ YÖNTEM

Bu işareti yapmanın diğer bir yolu ise "CTRL + ALT + Q" kombinasyonunu kullanmaktır.

Klavyenizden öncelikle alt sıralarda boşluk tuşunun sırasıyla sağ ve solunda yer alan CTRL ve ALT tuşlarına aynı anda basılı tutun. Akabinde Q harfine basın. Böylelikle et (@) simgesini kolaylıkla yapmış olursunuz.

DÖRDÜNCÜ YÖNTEM

Et (@) işaretini yapmanın klavyeniz ile mümkün olmadığı ya da klavyenizde bir arıza olması durumunda ise son çare olarak bu işareti kopyalayabilirsiniz. Yapmanız gereken ise direkt olarak @ buradaki et işaretini kopyalayın. Sonrasında ise ihtiyacınız olan yere yapıştırın.

F KLAVYEDE @ İŞARETİ YAPIMI

Et @ işareti F klavyede de Q klavyeye benzer bir şekilde yapılmaktadır. Klavyeden sırasıyla Alt Gr + F tuşlarına basarak @ işareti yapabilirsiniz.

Yine klavyeden sırasıyla Alt + 64 yaparak da bu işareti yapmak mümkün. Bir diğer yöntem ise CTRL+ALT+F kombinasyonudur.