Ankara Gündem l Ankara Haberleri l

Kış Mevsimine Uygun Diyetisyen Tüyoları: Kış Aylarında Neden Kilo Alınıyor?

Sağlık

Özellikle kış mevsimlerinde yapılan diyetlerin olumlu bir yanı da bağışıklık sistemini düzenlemesidir. Bunun yanında sağlıklı bir şekilde beslenirseniz hastalıklara karşı da korunursunuz.

Kış mevsimine geldiğimiz bu günlerde dikkat etmemiz gereken en önemli hususlardan birisi de kilolarımızdır. Özellikle bu aylarda salgın hastalıklarla beraber evlerde karantina altında kalındığı da göz önünde bulundurulursa aksattığımız diyetimiz, kilo olarak bize geri dönebilir.

Kış Aylarında Neden Kilo Alınıyor?

Bu konuyla ilgili bazı doktor görüşlerine göre, yaşanan mevsim değişiklikleriyle beraber vücut kendisini mevsime adapte etmeye çalışır. Yani metabolizma da mevsimle birlikte değişmeye başlar. Daha sonra bu değişime ayak uydurmak için de vücut kilo almaya başlar.

Ama yine de çok korkulacak bir durum yoktur. Çünkü kış aylarında kilo vermek diğer mevsimlere göre daha kolaydır. Kış aylarında soğuk hava ile mücadele etmek için yağlanma önemlidir. Fakat bu yağlanma düzenli bir program dahilinde diyetinizi sürdürürseniz sizlere bir zarar vermez. Aksine yavaş yavaş kilo vermenize yardımcı olabilir.

Peki, bu dönemde hangi uyarıları dikkate almak gerekiyor? Sadece spor yapmak ve diyet yapmak işe yarar mı?

Kilo Vermenize Yarayan Diyetisyen Tüyoları

Özellikle kış mevsimlerinde yapılan diyetlerin olumlu bir yanı da bağışıklık sistemini düzenlemesidir. Bunun yanında sağlıklı bir şekilde beslenirseniz hastalıklara karşı da korunursunuz.

Kış mevsimlerinde eğer çok kilo alan biriyseniz mutlaka bir diyetisyenden tavsiye almanız önerilmektedir. Diyetisyeninizle beraber hazırlayacağınız diyet programı sizlerin bağışıklığını sağlamlaştırmanız için önemli bir başlangıç olacaktır.

Bunun yanında yiyecekleriniz mevsimine göre olmalıdır. Böylelikle vücudunuzu kış mevsimine göre uyarlayabilirsiniz. Bu mevsimde özellikle elma, armut, mandalina, kivi, portakal gibi meyveleri tüketebilirsiniz. Sebzelerde ise; brokoli, marul, maydanoz, lahana, sarımsak ve soğan gibi gıdaları almanız önerilmektedir.

Diğer önemli bir husus da su tüketiminiz olacaktır. Diyetisyenler özellikle bol miktarda su için diye sürekli telkinlerde bulunuyorlar. Eğer her gün 2-3 litre su içerseniz vücudunuzun ısı dengesini sağlarsınız ve böylelikle kan dolaşımınız açılır ve kendinizi daha rahat hissedersiniz.

Bu mevsimlerde önemli olan ve aranan en önemli husus da tabi ki güneştir. Bu mevsimde D vitamini almaya mutlaka özen göstermelisiniz.

Yine kış mevsiminde 10 dk. Bile olsa yürüyüş yapmak çok önemlidir. Acele etmeden yavaş yavaş yürümeye kendinizi alıştırmanız sizlerin sağlığı için çok önemlidir.

Güne başladıktan kısa bir süre sonra kahvaltı yapabilir ve ardından bitki çayları tüketebilirsiniz. Bu metabolizmanızın hızlanmasını sağlar. Bunun yanı sıra yine günde az ama sık öğün tüketerek yine kilo almanızın önüne geçebilirsiniz.

Ve yine kış mevsimi için önemli diğer bir husus da kuruyemiş olacaktır. Her gün bir avuç, fındık, badem ve ceviz tüketmeniz gerekmektedir. Çünkü bu kuruyemişlerin içinde barındırdığı Omega-3 ve 3 vitamini vücudunuzu güçlendirir.

Ve son olarak da uyku düzeni… Bu dönemde sağlıklı ve düzenli uyumaya dikkat edin. Çünkü uyku bozukluğu da yine insana kilo olarak geri dönebilmektedir.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.