Günlük Yaşamı Rahatlatacak Ve Sakinleştirerek Uyumanıza Yardımcı Olacak Uygulamalar

Uygulama App Store’de Mind Mapping, Google Play Store’de Mind Meister adıyla yer alır. Birden fazla düşünceniz varsa, gün içinde yapacağınız işleri de unutursunuz.

Günlük Yaşamı Rahatlatacak Ve Sakinleştirerek Uyumanıza Yardımcı Olacak Uygulamalar

22 Eylül 2024 Pazar 17:00

Öğrencilerin yoğun ders ve sınav maratonu, çalışan kişilerin yoğun ve stresli iş temposu kişilerde stres, zihin yorgunluğu ve uyku problemlerine yol açıyor. Zihninizi kötü içeriklerden boşaltmak istiyorsanız, günlük yaşamı rahatlatacak ve sakinleştirerek uyumanıza yardımcı olacak uygulamaları kullanabilirsiniz.

Mind Mapping Mind Meister

Uygulama App Store’de Mind Mapping, Google Play Store’de Mind Meister adıyla yer alır. Birden fazla düşünceniz varsa, gün içinde yapacağınız işleri de unutursunuz. Bu durumda zihin karışıklığı meydana gelir. Günlük yapacak işleri not edebilir ve beyin fırtınası yaparak yeni düşünceleri oluşturmanıza yardımcı olur. Kaydedilen bilgileri depolayarak saklayabilirsiniz.

Calm Meditate Sleep Relax

Uzman psikologlar ve terapistler tarafından önerilen uyku, dinlenme ve meditasyon amaçlı kullanabileceğiniz uygulamalardan bir tanesi Calm Meditate Sleep Relax’dır. Uygulama içerisinde meditasyon, uyku hikayeleri, nefes programları, rahatlatıcı müzikler ve egzersizler yer alıyor.

Meditasyon uygulamaları 3 ile 25 dakika arasındadır. Çocuklar veya yetişkinler yatmadan önce hikâyeleri dinleyerek derin bir uykuya dalabilirsiniz.

Uyarı: Uygulamanın 7 günlük deneme sürümünün ardından Premium paketini satın almanız gerekiyor.

Headspace Meditation Sleep

Kendinizi daha iyi hissetmek için fiziksel sağlık, kişisel gelişim, stres yönetimi, anksiyete gibi sorunlara çözüm bulabilirsiniz. Meditasyon kitaplığından temel bilgiler hakkında 1 ile 3 dakikalık meditasyon seanslarını uygulayabilirsiniz.

Kişisel rehberim sağlık ve mutluluk olsun diyorsanız, Headspace uygulamasını cep telefonuna yükleyin. Uyumak için mutlu eden hikâyeler ve rahatlatıcı müziklerden faydalanabilirsiniz. Doğru nefes alma, sakin kalma, mutlu olma, huzurlu uyku döngüsü oluşturabilirsiniz. Çocuklar, gençler ve yetişkinler için tasarlanan uygulamanın tüm özelliklerine sahip olmak için Plus aboneliği oluşturmanız gerekiyor.

Insight Timer Free Meditation App

Rahat ve huzurlu bir uyku oluşturmak istiyorsanız uygulama içerisinden yer alan 30 binden fazla müzik ve 40 binden fazla meditasyon dersinden faydalanabilirsiniz. Günlük yaşamı kontrol etmek için gün içindeyken de meditasyon seanslarından birini seçebilirsiniz. Stres, kaygı, liderlik, ilişki ve uyku sorunlarını ortadan kaldırmak için meditasyon derslerini uygulayabilirsiniz.

Psikolog, siniri bilimci, Stanford, Harvard, Oxford üniversitelerindeki öğreticiler tarafından meditasyon dersleri sunuluyor. Her gün 80’den fazla meditasyon ekleniyor. Tüm meditasyon derslerine ulaşma, çevrim dışı çalışma ve daha fazla seçeneğe ulaşmak için uygulamayı aylık 9,99 $, yıllık 59,99 $ satın alabilirsiniz.

Day One Journal

Düşüncelerinizi organize etmenize ve fikirlerinizi açıkça ortaya koymanıza yardımcı olabilecek bir uygulamadır. Şık ara yüzü sayesinde günlük yaptığınız işleri not ederek, günlük tutma alışkanlığı kazanabilirsiniz.

Yapmak istediklerinizi rahatlıkla ekleyebilir ve düzenleyebilirsiniz. Takvim, zaman çizelgesi, harita ve fotoğraf depolama gibi özelliklerden faydalanabilirsiniz. Sıcaklık, hava durumu, müzik çalma gibi hatırlatmalar ekleyebilirsiniz.

Simple Habit Meditation App

Öğrencilikte, evlilikle, iş hayatında ve ebeveynlikte mutlu olmak istiyorsanız, uzman psikologların önerdiği Simple Habit Meditation App uygulamasını tercih edebilirsiniz. Sağlıklı ve rahat bir şekilde uyumak için yaşam ve uyku terapistlerinin hazırladığı seansları uygulayın. Stresten uzak durmak istiyorsanız sabahları 5 dakika ve yatmadan önce 20 dakika kullanarak kendinizi mutlu edebilirsiniz.

Sleep Cycle

Dinlenerek ve yüksek enerjiye sahip olmak isteyen kişiler uyku düzenini takip edebilir. Uyandıktan sonra mutsuz olduğunuzu hissediyorsanız, uyanma havanızı ait ruh halinizi öğrenebilirsiniz. Daha kolay uyumak için uyku yardımı alabilir, kahve içmek ya da düzensiz yiyecek yemenin uykunuzu ne kadar etkilediğini öğrenebilirsiniz. Uyku verilerinize ait horlama nedenlerini görüntüleyebilirsiniz.

Ucla Mindful

Yapılan bilimsel araştırmalara göre dikkatli olmak; strese bağlı fiziksel durumların yönetilmesi, kaygı ile depresyonun azaltılması, duyguların olumlu geliştirilmesi, genel ve fiziksel sağlığı tedavi etmesine yardımcı olacağını söylüyor.

Uygulama; farkındalık, düşünce, duygu, beden duyumları ve çevre hakkında anlık farkındalık sayesinde zihninizi eğitmeye yardımcı olur. Uygulama içerisinde yer alan meditasyonları uygulayarak dikkatli olma, iletişime açık, merak, deneyimlerimizi daha iyi kullanmayı öğrenebilirsiniz.

Dark Noise

Daha iyi uyumanıza yardımcı olacak uygulama sadece İOS işletim sistemli mobil cihazlarda çalışıyor. Uygulamanın ücretsiz sürümü bulunmuyor. 29,99 TL’ye satın almanız gerekiyor. Uygulama içerisinde 30’dan fazla ses ve animasyon bulunuyor. Zamanlayıcı özelliğini kullanarak seçtiğiniz ses ve animasyonu otomatik olarak sonlandırabilirsiniz. 7 farklı tema, Airpay, 20’den fazla ekran simgesi sayesinde kullanımı kolaylaştırabilirsiniz.

Smiling Mind

Psikolog ve eğitimciler tarafından önerilen Smiling Mind uygulaması hayatınızı dengede tutmaya yardımcı olur. Masaüstü cihazlarda web üzerinden, İOS ve Android işletim sistemli mobil cihazlarla uyumlu çalışır.

Uygulamayı sağlıklı yaşamak isteyen; gençler, çocuklar, yetişkinler kullanabilir. Stres, zihinde farkındalık, günlük yaşam yoğunluğu gibi etkenlerden kurtulmak için meditasyon uygulayabilirsiniz.

Alto’s Odyssey

Oyun oynayarak günlük yaşamdaki stres ve yoğun endişeden kurtulabilirsiniz. Yerleri keşif etmek için sonu bucağı olmayan kum kayağı yolculuğuna başlayın.

Rüzgârlı havadan geçerek uçun, kanyonların üzerinden geçin, sıcak hava balonların üzerinden zıplayın ve taş duvarları aşarken rahatlatıcı müzikleri dinlemenin keyfine varın.