Karpuz nasıl seçilir? İşte karpuz seçmenin püf noktaları
20 yıldır Adana'da karpuzculuk yaparak hayatını kazanan Zeki Buyruk, karpuz seçerken dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı. Buyruk'a göre iyi karpuzun üzerindeki yeşil damar renklerinin açık tonda, sapının ise kahverengi olması gerekir.
13 Haziran 2020 Cumartesi 16:42
Yaz mevsimlerinin vazgeçilmez meyvesi karpuz, tezgahlarda yerini almaya başladı. Yz aylarında serinleme amaçlı bol bol tüketilen ve bu aralar kilosu 2 TL'ye satışa sunulan karpuzun seçimi konusunda senelerdir karpuzculuk yapan Zeki Buyruk, "İyi karpuz sapından anlaşılır. Sapı kahverengi olursa bu karpuz iyidir. Ayrıca üzerindeki yeşil damar renkleri açık olacak, vurulduğu zaman tok bir ses gelecek. Eğer karpuzun sap rengi yeşilse bu karpuz da kabaktır" dedi.
Sosyal medyada adeta fenomen olan ve 'Karpuzu beyaz çıkan adam' olarak bilinen kişiye gönderme yapan Zeki Buyruk, "Bu ağabeyimiz, görüntülerde iyi karpuzu anlatıyor, ancak seçtiği karpuz beyaz. Gerçek karpuz bizdeki gibi olur" dedi.