İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi'den Sahipsiz Hayvanlara İlişkin Açıklama
30 Nisan 2026 Perşembe 17:00
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Van'ın Saray ilçesinde sokak köpeklerinin saldırısı sonucu hayatını kaybeden 5 yaşındaki Hamza Özsoy ile ilgili sosyal medya hesabından önemli bir değerlendirmede bulundu.
Olayın Detayları
Saray ilçesinde başıboş köpeklerin iki çocuğa saldırdığı olayda 5 yaşındaki Hamza Özsoy hayatını kaybederken, yaralanan Ayaz Özsoy'un tedavisine başlandığı bildirildi.
Bakan Çiftçi'den Açıklamalar
Bakan Çiftçi, elim olaya ilişkin şu mesajları verdi:
-
Mevcut Düzenlemelerin Uygulanması: Yaşanan bu acı hadisenin; kamu düzeni ve vatandaşların can güvenliği açısından, sahipsiz hayvanlarla ilgili kanuni düzenlemelerin tavizsiz ve titizlikle uygulanmasının ne kadar zaruri olduğunu bir kez daha gösterdiğini vurguladı.
-
Soruşturma Başlatıldı: Olayda ihmali veya kusuru bulunanların tespiti için İçişleri Bakanlığı tarafından Mülkiye Müfettişi görevlendirildiğini belirten Çiftçi, adli ve idari sürecin hassasiyetle takip edileceğini ifade etti.
-
Taziye Mesajı: Hayatını kaybeden Hamza Özsoy'a Allah'tan rahmet dilerken, yaralı Ayaz Özsoy'a acil şifalar temennisinde bulundu.
Benzer acıların tekrar yaşanmaması için tüm tedbirlerin gözden geçirileceğinin altı çizildi.