Ankara Gündem l Ankara Haberleri l

Hanımeli Çiçeği Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey!

Gündem

Hanımeli çiçeğini her alanda herkese hediye edebilirsiniz. Ancak yaşlıları mutlu etmek adına babaanne ya da dedeleriniz gibi yakın akraba yaşlılarına hediye etmelisiniz.

Hanımeli, “hanımeligiller” ailesinin en meşhur üyesidir. Dünya üzerinde 180 tane çeşidinin olduğu bilinmekte olan bu çiçeğin anavatanı Kuzey Amerika ve Avrasya’dır. Kokusu oldukça keskin olan bu çiçeğin taç yaprakları da göz alıcı renklere sahiptir. Sinek kuşlarının en sevdiği çiçek türü olan bu çiçeğin bazı çeşitlerinden tatlı nektar üretimi de yapılmaktadır.

Hanımeli Çiçeğinin Anlamı Nedir?

Hanımeli, renk bakımından oldukça fazla çeşitlilik içerse de en çok bilinen renkleri sarı ve beyazdır. Bu çiçek genel bakımdan “bağımlılık” kavramını temsil eder. Tabi bu bağımlılık sevgili, eş, anne-baba ya da herhangi bir şey olabilir. Ayrıca bu çiçek uzun bir ömre sahip olduğundan eski toprak yaşlılarımızı da anımsatır. Görünümü zarafet taşıyan bu çiçek “zarafet” kavramını da temsil etmektedir.

Hanımeli Çiçeği Hangi Amaçla Hediye Edilir?

Hanımeli çiçeğini her alanda herkese hediye edebilirsiniz. Ancak yaşlıları mutlu etmek adına babaanne ya da dedeleriniz gibi yakın akraba yaşlılarına hediye etmelisiniz. Bu çiçeğin uzun bir ömrü olduğundan ve yaşlılarımız da uzun bir ömür geçirdiğinden dolayı bu çiçeği onlara vermeniz daha mantıklı olacaktır. Eğer sevgiliye hediye edecekseniz beyaz hanımeli, arkadaş ya da iş hediyesinin uzun ömürlü olması adına sarı hanımeli hediye edebilirsiniz.

Hanımeli Çiçeğinin Kullanım Alanları Nelerdir?

Hanımeli çiçeğinin kullanım alanları saymakla bitmez. Gıda sektörü alanında özellikle tatlı nektar üretiminde kullanılmakta. Bunun yanında tatlıların ya da pastaların yapımında da kullanılmaktadır. Kozmetik sektöründe ise cilt bakım ürünleri ve şampuanlarda sıkça kullanılmaktadır. İlaç sektöründe ise genellikle yaşlılara yönelik hastalıkların tedavisi için üretilen ilaçların yapımında kullanılmaktadır. Ayrıca kanser hastalığının önlenmesi adına bu çiçeğin üzerinde araştırmalar henüz devam etmektedir.

Hanımeli Çiçeğinin Faydaları Nelerdir?

Yapılan araştırmalara göre hanımeli çiçeğinin yapısında çok sayıda yararlı madde tespit edilmiştir. Hanımeli çiçeğinin faydaları aşağıda listelenmiştir.

Çay olarak düzenli tüketildiği takdirde kan dolaşımının hızlanmasına yardımcı olur. Çiçeğin püre haline getirili bal ile karıştırılarak cilde sürülmesi halinde ciltte meydana gelen deformasyonları (akne, sivilce, leke, vb.) giderilmesine ve önlenmesine yardımcı olur. Kalp ve damar rahatsızlıklarına sebep olan etkenlerin minimize olmasına yardımcı olur. Çay olarak tüketildiği takdirde iştahın kapanmasına ve metabolizmanın hızlanmasına yardımcı olur. Böylece kilo vermek oldukça kolay bir hale gelir. Beyinde bulunan çeşitli damarlardaki tıkanıklığı açarak baş ağrıları ve migren oluşumunun önlenmesine yardımcı olur. Kronik rahatsızlıkların giderilmesine yardımcı olmaktadır.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.