Hangi pastırma daha iyi?

Kastamonulu pastırma üreticisi gerçek tadın Kastamonu’da olduğunu söyledi. Kayseri’nin ise sadece adı var diyen üreticiler, Kayserili üreticileri kızdıracak gibi…

Hangi pastırma daha iyi?

9 Aralık 2019 Pazartesi 00:59

Hangi pastırma daha iyi?

Kastamonulu pastırma üreticisi gerçek tadın Kastamonu’da olduğunu söyledi. Kayseri’nin ise sadece adı var diyen üreticiler, Kayserili üreticileri kızdıracak gibi…

Cumhurbaşkanı Erdoğan genel merkezde düzenlenen parti toplantısından sonra ikram edilen Kastamonu pastırmasını yemiş ve Kastamonu pastırması daha iyi diyerek Mehmet Özhaseki ile şakalaştı.

Kastamonu pastırmasına ise şu sıralarda il dışından talep arttı. Pastırma üreticileri talebin oldukça arttığını söyleyerek memnuniyetlerini dile getirdi. Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) Başkanı olan Oğuz Fındıkoğlu, Kastamonu pastırmasının övgüyü hak ettiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da övgüsünden sonra Kastamonu pastırmasına yönelik talebin hızla arttığını dile getiren Fındıkoğlu, inanılmaz sayıda Kastamonu pastırmasının paketlenip kargoyla şehir dışına gönderildiğini belirtti. Kayseri pastırması ile Kastamonu pastırması arasındaki farka da değinen Fındıkoğlu, Kastamonu’daki pastırmanın Taşköprü sarımsağından yapıldığını ve Kayseri pastırmasına göre daha lezzetli olduğunu söyledi. Kayseri’ye rakip olmadıklarını ve lezzet farkının bulunduğunu da dile getirdi.

Cumhurbaşkanının Kastamonu’da üretilen pastırmayı övmesinden sonra satışlarda büyük artış olduğunu belirten üretici Tolgahan Karaosmanoğlu da, lezzet olarak Kastamonuluların söylemediğini belirtti. Ünlü gurmelerin bile Kastamonu pastırmasının Kayseri pastırmasından daha iyi olduğunu söylemeleri üzerine, “Kayseri pastırmasının adı var, Kastamonu pastırmasının tadı var” şeklinde söylemde bulundu.