Ankara Gündem l Ankara Haberleri l

Emeklilere Kaplıca Fırsatı: Bedava Hizmetler Başlıyor! Ücretsiz Kaplıca Hizmeti Detayları

Gündem

Uygulama, Türkiye genelindeki 81 ili kapsayarak, sırf kaplıca hizmeti almakla kalmayıp, kaplıca olmayan bölgelerde ikamet eden emeklilerin yol masraflarının da karşılanmasını öngörüyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu, emeklilere yönelik yeni düzenlemeleriyle hizmetlerine hız kesmeden devam ediyor. Son olarak, SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı emeklilerine kaplıca hizmetlerinin ücretsiz hale getirildiği açıklandı. Eylül ayının ortalarında duyurulan bu yenilik, özellikle fizik tedavi arayan emeklileri oldukça sevindirdi. Kaplıcalar, yaşa bağlı ağrıların hafifletilmesi için alternatif bir çözüm sunuyor.

Uygulama, Türkiye genelindeki 81 ili kapsayarak, sırf kaplıca hizmeti almakla kalmayıp, kaplıca olmayan bölgelerde ikamet eden emeklilerin yol masraflarının da karşılanmasını öngörüyor. Emeklilerin bu hizmetten faydalanabilmesi için, yetkili bir sağlık kuruluşundan doktor raporu almaları gerekiyor. Fiziksel tıp rehabilitasyonu veya tıbbi ekoloji ve hidroklimatoloji uzmanlarınca verilen raporlar geçerli sayılacak. Bu düzenleme, emeklilerin yaşam kalitelerini artırmak ve sağlık sorunlarına alternatif çözümler geliştirmek adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Promosyon Ödemeleri ve Emekli Maaşları

Emekliler, yeni kaplıca hizmetinin yanı sıra, eylül ayında maaş ödemelerine ve promosyon fırsatlarına da odaklanmıştır. 17 Eylül'de başlayacak maaş ödemeleri, 28 Eylül'de hesaplara aktarılacak. Bunun yanı sıra bankalar tarafından güncellenen promosyon ödemeleri ile emeklilere 24.000 TL'ye varan ek ödemeler yapılacak. Ocak ayında yapılacak olan maaş zammı ile promosyon ödemelerinde de artış bekleniyor. Emekliler, bu fırsatları kaçırmamak için bankaların resmi internet siteleri ve sosyal medya hesaplarını düzenli olarak takip edecekler. Bu süreçte emeklilerin, ihtiyaçlarını karşılamak için yeni düzenlemeleri dikkatle izlemesi büyük önem taşıyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.