Anne Sütü Zehirlenmesi Nasıl Anlaşılır?
Anne sütü zehirlenmesi nedir? Anne sütü zehirlenmesi belirtileri nelerdir? Anne sütü zehirlenmesi anında ne yapılmalıdır?
10 Ekim 2020 Cumartesi 10:09
Anne Sütü Pompası Nasıl Olmalı?
Eczanelerde ve marketlerde farklı farklı çok çeşitli sağım pompaları mevcut olmaktadır. Ucuz ve ya da pahalı fiyatları ile çeşitli halde fiyat türüne göre eczane ve marketlerde raflarda yer almaktadır.
Ekonomik koşullara gereği olarak emziren annelerin tercihen çiftli pompa edinmek olmalıdır. Çünkü bu sayede hem zamandan hem de sarf edilen enerjiden tasarruf ve kazanç sağlanmaktadır.
Anne Sütü Saklama Kapları Nasıl Olmalı?
Anne sütünde meydana gelebilecek olası toksinleri önlemek ve engellemek için üç ve ya yedi rakamlı ve bunun yanı sıra da geri dönüşüm sembolüyle belirtilen endokrin bozucu Bisfenol-A (BPA) ile yapılmış kapları tercih edip kullanmanız bebeğiniz ve sizin için daha sağlıklı koruyucu olacaktır.
Sütünüzü saklamak için sağdığınız zaman kap ya da poşetin üzerine sütünüzü koymadan önce, tarih ve saat belirtmeniz sağdığınız sütün süresini belirleyebilmeniz ve olası bir şekilde sütün bozulmasını önlemek açısından son derece de önem teşkil eder.
Anne Sütü Zehirlenmesi
Saklanan anne sütünün bozulup bozulmadığını anlayabilmek için en belirgin yol ve en basit yöntem anne sütünü koklamaktır. Zira çünkü bozulan anne sütü çok rahatsız edici ve keskin, kötü bir kokuya sahiptir. Tıpkı inek ve yahut koyun, keçi sütlerinin bozulduğunda meydana gelen aşırı kötü kokular gibi.
Anne sütünü eğer dondurarak muhafaza edip saklıyor iseniz bozulup bozulmadığını anlamak için sütün çözüldüğündeki haline dikkat edin eğer süt tıpkı adeta bir sabunumsu yapıya sahip ise ve ya da köpükler mevcutsa ya da metalik ağır bir kokuya sahip ise bu belirtiler saklamış olduğunuz anne sütünün bozulduğunu beli etmez. Bebeğinize içirebilirsiniz.
Emziren annenin kullandığı ilaçlar sütüne de geçtiği için bebek için tehlike yaratmakta olup bebeğinizin zehirlenmesine yol açabilir. Bu yüzden emziren annelerin kullandığı ilaçlara dikkat etmesi gerekmektedir.
Eğer bebeğinizin süt ve süt ürünlerine, hayvansal gıdalara ya da herhangi bir besine alerjisi var bulunuyorsa ve sizde bu besini tüketip bebeğinizi emzirdiğiniz zaman bebeğinizin vücudu tepki vermeye ve reaksiyon göstermeye başlayacaktır. Çünkü defalarca da dediğimiz ve bahsettiğimiz gibi anne sütünden yenilen besinlerin bebeğe geçtiğini de söylemiş ve belirtmiştik.
Tüm bunların yanı sıra bazı bebeklerin anne sütüne alerjileri olabiliyor. Ve bu bebekler ne olursa olsun anne sütü ile beslenemeyip anne sütünü tüketemiyorlar. Anne sütü ile büyüyen çocuklara göre kemik ve kas gelişimi daha yavaş gelişmekte olabiliyor.
Anne Sütü Zehirlenmesi Belirtileri
Tıpkı normal gıda zehirlenmelerinde olduğu anne sütü zehirlenme belirtileri de bebekte görülen kusma, yüzün kızarması ve bebeğin derisinin egzama olmuş gibi pul pul dökülmesi bunun yanı sıra nefes darlığı görülmektedir. Tüm bu belirtiler sonucunda dikkat edilmezse eğer sonucu felç veya ölüme bile neden olabilecek tehlike arz etmektedir.