2021 ayında Hemşire ve Ebe Maaşları Ne Kadar Artacak?
Temmuz ayındaki maaşlarına yapılan enflasyon farkının eklendiği son zamdan sonra gözler 2021 Ocak zammına çevrilmiş durumda.
23 Kasım 2020 Pazartesi 20:44
2021 ayında Hemşire ve Ebe Maaşları Ne Kadar Artacak?
Temmuz ayındaki maaşlarına yapılan enflasyon farkının eklendiği son zamdan sonra gözler 2021 Ocak zammına çevrilmiş durumda.
2020 senesinin ikinci yarısında Temmuz döneminde Haziran ayı enflasyonu ile birlikte 6 aylık enflasyon farkı hesaplanıp oluşan zam oranı da maaşlara yansıtılmış durumda. Gelir vergisi dilimine giren sağlık personelleri zamdan faydalanamazken bu da ayrı bir haberin konusu oldu. Devlet memurlarının maaşına 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren geçerli olarak %3 ve 2020 senesinin ikinci yarısı ile ilgili enflasyon artış oranının da %4’ünden çok olan kadar artış yapacağı biliniyor. Bu zam oranları ise Hemşire ile Ebe unvanlı olan kadrolarda görevi olan sağlık personelleri için de geçerliliğini koruyacak.
Öteki taraftan bordrolarda ad önemli bit kalemi olan Asgari Geçim İndirimi de 2020 Aralık ayının içinde kesinleşecek olan brüt asgari ücret rakamına göre belirleniyor olacak. Bu şekilde Asgari Geçim İndirimi Tutarı ebe ve hemşire maaşının aylık net ücretlerine zamlı şekilde yansıyacak. Zam tarihini de bu sayede netleştirmek istenirse 4 Ocak 2021 Pazartesi günü bütün memurlarda olduğu gibi ebe ve hemşirelerin de zam oranı resmiyet kazanacak. 1 Ocak 2021 tarihinden sonra geçerli olacak %3 oranındaki genel maaş zammı ile enflasyon farkının da %2 olması varsayımından hareket ile ebe ve hemşire kadrosu unvanına sahip memurların 15 Ocak 2021 net maaş miktarlarının da ne kadar olacağı konusu ile ilgili bilgiye göre şu tabloya ulaşılabilir.
Hemşire ve Ebe SHS Grubunun Zamlı 2021 Ocak Ayı Maaşları
NOT:
*Aile yardımı ve asgari geçim indirimi bakımından, bekar (ya da eşi çalışan) ve çocuksuz personele göre değerlendirme yapılmış olup, AGİ tutarı olarak da 2020 yılında geçerli olan tutar kullanılmıştır.
*2020 yılı ikinci yarısında enflasyon oranının %6 çıkacağı varsayılmıştır. (Enflasyonun, bu oranın altında veya üstünde çıkma durumuna göre maaş zammı oranı da değişecektir.)
*Döner sermayeden yararlananlar için, sabit döner sermaye ödemesi (net ek ödeme miktarı kadar) hesaplamaya dahil edilmiştir.
*Toplu sözleşme ikramiyesi ödemeleri, performansa dayalı döner sermaye ödemeleri ile çalışılan yerden kaynaklı zam ve tazminat farklılıkları dikkate alınmamış, zam ve tazminatların en düşük miktarı esas alınmıştır.
*Yabancı dil tazminatı ödemesi hesaplamaya dahil edilmemiştir.
*Tabloda hizmet süreleri 13 yıldan az olanların, 14.10.2008 tarihinden sonra işe girmiş oldukları varsayılarak, sosyal güvenlik kesintileri ilgili mevzuat çerçevesinde hesaplanmıştır.
*Tabloda hizmet süreleri itibariyle personelin ulaşabileceği derece ve kademeler tahmini olarak alındığından, hizmet yıllarına karşılık gösterilen derece ve kademelerde farklılıklar görülebilir.