İsrail Malları Tam Listesi! İsrail Ürünleri Hangileri? İşte Türkiye'de Satılan İsrail Malları

İsrail’in sürekli olarak haberlerde yer almasına göre Mescid-i Aksa'ya ve Filistinlilere yönelik saldırıları büyük tepkilere neden oluyor. İsrail'e karşı boykot başlatmak isteyenler İsrail ürünleri ve markalarını aramaya devam ediyor. Peki Türkiye'de satılan İsrail malları hangileridir? Yiyecek, içecek, giyim, temizlik ürünleri şeklinde daha pek çok kategoride bulunan İsrail markalı ürünlerin tam listesini bu yazımızdan bulabilirsiniz.

14 Aralık 2021 Salı 15:16

İsrail Mescidi Aksa saldırılarından sonra İsrail malları tam listesi protesto etmek için vatandaşlar tarafından aratılmaya başlandı. İsrail'in Mescid-i Aksa'ya ve Filistinlilere yönelik saldırıları gündemde büyük bir etki oluşturdu ve vatandaşlar ülkemizdeki mallarını boykot etmek için neler olduğunu merak ederek öğrenmeye çalışmaya devam ediyor. Peki Türkiye'de satılan İsrail malları hangileridir?

Yiyecek, içecek, giyim, temizlik ürünleri şeklinde daha pek çok kategoride bulunan İsrail markalı ürünlerin tam listesine bu yazımızdan ulaşabilirsiniz.

İsrail malları tam listesi!

Türkiye'de satılan israil malları hangileri sorgulamaları arama motorlarını kullanarak sık sık sorgulananlar arasında bulunuyor. İsrail'in Kudüs'te bulunan terör olarak nitelendirilen saldırılarından ötürü protesto etmek isteyen Müslüman alemi ülkemizdeki İsrail markalı ürünleri öğrenmek ve boykot için bu ürünleri kullanmamak adına araştırmalarını yapıyor. İşte konuyla ilgili detaylar.

TÜRKİYE'DE SATILAN İSRAİL MARKA ÜRÜNLER

Giyim Sektörü: Timmy Hilfiger Nike Adidas Vakko Polo Ralph Lauren Parizyen Müjde Hugo Boss Calvin Klein Levi's Timberland Lumberjack Giorgio Armani Lee

Gıda Sektörü: Danone Maggi Jacobs Banana McDonald's Burger King Knorr Calve Komili Becel Sırma Rama Sana First Sakız Falım Kraft Fritolay Milka Ruffles Doritos Lays Cheetos

İçecek Sektörü: Coca Cola PEPSİ Yedigün Sprite Fanta Schweppes Damla Su Sırma Hayat Danone Cappy Meyve Su Sensun Akmina

Temizlik Sektörü: Ace (Çamaşır Suyu) Air Wick Ajax Aldays Alo (Çamaşır Tozu) Ariel (Çamaşır Tozu) Axe Calgon Carrefour Cıf Clear (Şampuan) Clit Bang Colgate Dettol Domestos (Çamaşır Suyu)  Dove Elidor (Şampuan) Fairy Finish Head & Shoulders Hacı Şakir Ipana (Diş Macunu) Jhonsons Baby Loreal (Şampuan) Lux Max Factor Nıvea Omo (Çamaşır Tozu) Oral-B Orkıd (Özel) Palmolive Pantene (Şampuan) Prıma (Bebek Bezi) Rejoıce (Şampuan) Prima Protex Rejoice Rexona (Şampuan) Rinso (Çamaşır Tozu) Sensodyne Signal (Diş Macunu) Unilever Viecnetta Vileda Vanish Vaseline Veet Vim Yumoş

Teknoloji Sektörü: IBM Intel Dell Nokia Icq IPhone Windows

İsrail tarihi, modern İsrail Devleti'nin tarihini ve İsrail topraklarında bulunan Yahudilerin tarihini içerir. Modern İsrail’in coğrafi büyüklüğü Galler ülkesi kadar ya da Kosta Rika’nın yarısı kadar küçük bir ülkedir. Devletin bulunduğu alan, kaba bir tabirle antik İsrail ve Yehuda Krallıklarının bulundukları yer olmaktadır. İsrail'de konuşulan İbranicenin ve İbrahimi (Semavi) dinlerin doğduğu yerlerdendir. Önce Yahudilik ve sonra Hristiyanlık, İslam, Dürzilik ve Bahailik inançlarına ait kutsal alanlar barındırmaktadır.

Çeşitli imparatorlukların egemenliği altına girmesine ve çeşitli birçok etnik unsura ev sahipliği yapmasına karşın, Yahudi-Roma Savaşına kadar, antik İsrail ağırlıklı olarak Yahudi’ydi. Ardından da, Galilee hariç, birçok bölgede Yahudiler azınlık olarak kaldı. Bölge 3. yüzyıl itibarı ile giderek yükselerek Hristiyanlaştı ve 7. yüzyıl fethinden 20. yüzyılın ortasına kadar Müslümanlaştı. Roma fethinin ardından, Antik İsrail bölgesi, Kutsal Filistin Toprakları olarak isimlendirildi. 1096 ve 1921 seneleri arasında, bölge, Hristiyan ve Müslümanlar arasında odak savaş noktalarından biriydi. Haçlı Seferlerinin bitmesinden, 1917 İngiliz fethine kadar Mısır Memlük Sultanlığıdaki Suriye vilayetinin bir parçaları arasındaydı ve 1517 tarihinden sonra Osmanlı İmparatorluğunun bir parçası olarak kaldı.