Ankara Gündem l Ankara Haberleri l

Fed Faiz İndirimi Altını Yeni Zirvelere Taşıyor: Altın İçin Son Durak Neresi?

Ekonomi

ANZ analistleri ise makroekonomik ve jeopolitik endişeler, ABD seçimleri ve hisse senedi piyasası oynaklığındaki olası bir artışın da altına yatırımı artırmak için ikna edici bir durum oluşturduğunu belirtti.

Ons altın, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimi beklentilerinin etkisiyle yeni zirveler test etmeye devam ediyor. Asya piyasalarının büyük bölümünün kapalı olduğu bugün öğleden önce 2589,69 dolar ile yeni bir rekor kırılan ons altın, şu sıralarda 2585,62 dolar seviyesinde işlem görüyor. UBS analisti Giovanni Staunovo, ABD'nin ilk faiz indiriminin yaklaştığını ve bunu daha fazlasının izleyeceğini, bunun da altını desteklediğini ifade etti. Staunovo, "Fed'in nokta grafiğindeki herhangi bir değişiklik muhtemelen kısa vadeli dalgalanmaya neden olacaktır, ancak önümüzdeki aylarda hala daha yüksek fiyatlar yolunda olduğumuza inanıyorum" dedi.

ANZ analistleri ise makroekonomik ve jeopolitik endişeler, ABD seçimleri ve hisse senedi piyasası oynaklığındaki olası bir artışın da altına yatırımı artırmak için ikna edici bir durum oluşturduğunu belirtti. Analistler, "Altın fiyatlarının kısa vadede 2.700 dolara doğru hareket etmesini ve 2025 yılı sonuna kadar 2.900 dolara ulaşmasını bekliyoruz" dedi.

Gümüş de Yükseliş Trendini Takip Ediyor

Gümüş fiyatı da bugün 2 ayın en yüksek seviyesini gördü. Ons gümüş, 17 Temmuz'dan bu yana ilk kez 31,09 dolara kadar yükseldi ve şu sıralarda 30,97 dolardan işlem görüyor. Citi, Cuma günü yaptığı değerlendimede gelecek 3 ay için gümüy fiyatı beklentisini 35 dolar/ons, 6-12 ay için de 38 dolar/ons olarak ifade etmişti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.