Ankara Gündem l Ankara Haberleri l

Aktif Bank’tan Yasal Göçmenlere Özel Kredi İmkanı: Tepki mi Olacak Memnuniyet mi?

Ekonomi

Aktif Bank, kredi başvurularında geleneksel kredi skoruna bağlı kalmaksızın, bireysel kredilerde kapsayıcılığı artırma çabasında olduklarını ifade etti. Oğan, “Kredi skoru ya da geçmişi olmayan, ancak gelirlerini belgeleyemeyen kişiler için de fırsatlar sunuyoruz.

Aktif Bank, kredi skoru olmayan veya olumsuz kredi geçmişine sahip bireyler için sunduğu kredi programlarını yasal göçmenlere de genişletiyor. Banka Genel Müdürü Ayşegül Adaca Oğan, Türkiye'de bankacılık sisteminden dışlanmış ve hiç kredi skoru oluşmamış kişiler için geliştirdikleri programlarla, yeni hedeflerinin legal göçmenlere bireysel kredi sağlamayı içerdiğini vurguladı. Oğan, bu kesimin doğru etik değerlere sahip olması durumunda, kredi verme süreçlerinin düzenli bir şekilde ilerleyeceğini belirtti.

“Subprime Segmentlere Odaklanıyoruz”

Aktif Bank, kredi başvurularında geleneksel kredi skoruna bağlı kalmaksızın, bireysel kredilerde kapsayıcılığı artırma çabasında olduklarını ifade etti. Oğan, “Kredi skoru ya da geçmişi olmayan, ancak gelirlerini belgeleyemeyen kişiler için de fırsatlar sunuyoruz. Amacımız bu grubun da finansal ekosisteme dahil olması” diye konuştu. Yeni atılımları yapay zeka projeleri ile destekleyeceklerini vurgulayan Oğan, bu sayede ödeme gücü bulunan, ancak kredi skoru sisteminde yer almayan bireylerin durumlarını değerlendireceklerini belirtti.

Yasal Göçmenler İçin Gelecek Vizyonu

Yasal göçmenlere sunmayı planladıkları kredi paketinin 40-50 milyon lira arasında olacağını kaydeden Oğan, detayları öğrenmek ve bu segmenti tanımak için zamanla hareket edeceklerini söyledi. “Amacımız büyük çaplı bir kredi sağlamak değil, öncelikle bu bireylerin ihtiyaçlarını daha iyi anlamak” diyen Oğan, Aktif Bank’ın yıllık percentilik büyüme oranıyla sektördeki konumunu güçlendirdiğini de vurguladı. 2024 yılının ilk yarısında 2.1 milyar TL net kâr elde eden banka, bu yıl sonu için net kâr hedefini 4 milyar TL olarak belirledi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.