Çamlıdere Gezilecek Yerler, Çamlıdere Nüfusu ve Çamlıdere Posta Kodu
Çamlıdere ilçesi hakkında merak edilen bilgiler ve Ankara'nın Çamlıdere ilçesi özellikleri.
9 Eylül 2020 Çarşamba 22:13
Çamlıdere Gezilecek Yerler
Çamlıdere ormanları, tabiatı ve doğal güzellikleri ile başta Ankaralıları ardından oraya yolu düşen herkesi kendine hayran bırakmaktadır. Gezilecek yerleri arasında Fosil Ormanı, Tarihi Peçenek Camii, Aluçdağı Tabiat Parkı, Çamkoru Mesire Yeri, Benli Yaylası ve Şeyh Ali Semerkandi Türbesi bulunmaktadır. Yöre halkı güzelliklerini dışa vurmakta zorlansa da Ankara ile sıkı bir bağ içinde olduğu bilinmektedir. Çoğu Ankaralı buradan evler almakta ya da yaptırmaktadır.
Çamlıdere Halkı Nasıldır?
Misafirperver, sıcak ve hoşgörülüdür. Birçoğu ıssız olarak bilinen bu yere Osmanlı zamanında yerleşmeye başlamıştır. Bizans döneminden kalıntılar bulunsa da halkının çoğu Türk kökenlidir.
Çamlıdere Tarihi
Bizans döneminden öncesine kadar uzanan tarihi vardır. Bizans döneminden sonra kullanılmayan Çamlıdere Osmanlı dönemine kadar kullanılmamıştır. Osmanlı kayıtlarında bu bölge ‘ıssız’ olarak geçer. Semerkant’tan göçen insanlar ile dervişler burada yeni bir iskan açar ve gittikçe sayı artar. Köyde cami yapılır ve 1935 yılında da ilçeye Çamlıdere adı verilir. 1953 senesinde de ilçe merkezi haline gelir.
Çamlıdere İlçesinde Ne Alınır?
Çamlıdere’de her sene Temmuz ayında “Şeyh Semerkandi Anma Günü” düzenlenmekte ve bu geleneksel günlerde yağlı güreş, Sinsin oyunları, Sünnet şölenleri ve müzik konserleri gerçekleştirilmektedir. Ayrıca “Çamlıdere Aluç Dağı Festivali” de ünlü bir festivaldir. Bu yöreye gelenlerin alabileceği şeyler bu tür festivalleri hatırlatacak el sanatlarıdır.
Çamlıdere Ankara Arası Kaç Kilometre?
Çamlıdere ile Ankara arası mesafe 108 kilometre olarak bilinir.
Çamlıdere Yol Tarifi
Ankara’dan Çamlıdere’ye gitmek isteyenler E-5 karayolu ile otoban arasında kalan bu yerleşim yeri 10 kilometre ile otobandan 17 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Minibüsler buraya gider ve tabiatın içinde yer alan güzellikleri seyretmeye fırsat doğar.
Çamlıdere İlçesi Özellikleri
Oldukça şirin, doğayla iç içe çoğu kez çeşmeleriyle ve ormanlarıyla ön plana çıkan küçük bir ilçedir. Ankara’dan buraya seyahat edenler çeşme başlarında insanlar görebilir hatta şehir merkezine inen ve su içen geyikleri de görebilmek mümkün olur. Yani Çamlıdere tam olarak tabiatın kendisini canlı olarak insanlara sunan şirin bir ilçedir.
Çamlıdere Posta Kodu
Çamlıdere Posta Kodu 06740 olarak belirlenmiştir.
Çamlıdere Nüfusu Kaçtır?
Toplamda Çamlıdere nüfusu 9825 olarak belirlenmiştir. Toplam erkek nüfusu 5151, kadın nüfusu ise 4674 olarak kayıtlara geçmiştir.