Ankara Gündem l Ankara Haberleri l

Mansur Yavaş CHP'yi Sarsan Bir İdda Ayrılık Kararı mı Alıyor?

Ankara

Mansur Yavaş CHP’ye Veda Mı Ediyor? Milliyet yazarı Zafer Şahin, Mansur Yavaş'ın partisinden istifa edeceğini ve bazı iddialarda bulundu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olan Mansur Yavaş'ın CHP'den ayrılacağı yönündeki bazı iddialar, Tüzük Kurultayı'nda yaşanan bir anlaşmazlığın ardından uyarı geldi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Ekrem İmamoğlu'na, kurultayda yapılacak konuşmanın günler öncesinden bildirilmesine rağmen, Mansur Yavaş'a öncesinde bir haber verilmemesi bir anda tartışmalarına neden oldu. Bu durum, Yavaş'ın kurultayda siteme izin vermesi ve parti içerisinde bir gerilim yaşanmasına yol açtı.

Milliyet yazarı Zafer Şahin, Mansur Yavaş'ın bu gelişmelerin ardından CHP'den ayrılacağını ve 2028 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmayı planladığını iddia etti. Bu iddialar kamuoyunda geniş yankı bulurken, bazı medya organları Yavaş'ın partiden istifa edeceği yönündeki endişeler gündeme geldi. Bu gelişme üzerine Mansur Yavaş’ın yapacağı açıklamalar merak konusu oldu.

Mansur Yavaş CHP’ye Veda Mı Ediyor?

 Sosyal medya üzerinden bu iddiaları sert bir dille yalanladı. CHP'den ayrılacağına ilişkin söylentileri "iftira" ve "tezgah" olarak nitelendiren Yavaş, bu tür asılsız iddialarla uğraşacak vaktinin olmadığını da belirtti.

Yavaş, ayrıca Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda da net bir açıklama yaparak, partiyle olan bağının devam ettiğini ve bu tür spekülasyonların fitne ortamına katkı sağladığını ifade etti. Bu açıklamalar, Mansur Yavaş'ın CHP ile olan ilişkisini sürdürdüğünü ve partiden ayrılma gibi bir planın olmadığını gösteriyor

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.