Altındağ ile Bodrum Belediye Başkanları arasında bütçe polemiği

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ile Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı arasında bütçe polemiği oluştu.

Altındağ 27.08.2021, 13:34 İrem Durak
Altındağ ile Bodrum Belediye Başkanları arasında bütçe polemiği

Altındağ ile Bodrum Belediye Başkanları arasında bütçe polemiği

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ile Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı arasında bütçe polemiği oluştu.

Aras, ilçesindeki yazın artan nüfusa rağmen bütçe yetersizliğine dikkat çekmek isterken Altındağ Belediyesi’nin nüfusunu ve bütçesini örnek olarak gösterdi. Başkan Balcı da Aras’a, “Bahane üretmek kolay, iş yapmak zordur” şeklinde ifadelerle tepkisini dile getirdi.

Altındağ’ı Örnek Gösterdi

Ahmet Aras sosyal medyada yapmış olduğu paylaşımda özetle, “Yaz döneminde, 181 bin 541 kişi olan resmi nüfusunun yaklaşık olarak 7-8 katına yakın insanı devasa bir yarımada geneline yayılmış olan turizm bölgelerinde ve özel konutlarda ağırlayan dünya markası Bodrum’un belediyesi, 396 bin kişiye hizmet vermekte olan Ankara Altındağ Belediyesi’nin yıllık bütçesi olan 440 milyon liradan 25 milyon lira fazla bir bütçe ile gerçekten çok zor şartlarda hizmet veriyor. Sadece Bodrum geneline yayılmış olan 6 bin çöp noktası bile Bodrum Belediyesi tarafından verilen hizmetin boyutlarını anlayabilmek için yeterli. Bodrum’un yaşadığı altyapı sorunlarının sebebi, belediyesinin iş bilmezliği değil, yetki ve bütçe yetersizliği” ifadelerini kullandı.

BAHANE ÜRETMEK KOLAY

Aras’a tepki gösteren Başkan Asım Balcı da sosyal medyadan verdiği yanıt paylaşımında, “Öncelikle Bodrum ile Altındağ’ı kıyaslamanız oldukça yanlış olmuş. Sizin sadece yazın nüfusunuz yoğunken Altındağ’ın her gün nüfusu 1.5 milyonun üzerine çıkmaktadır. Yani Altındağ Belediyesi 398 bin nüfusu için ayrılan bütçe ile 1 milyon 500 bin Ankaralı’ya hizmet vermektedir” dedi. Altındağ’ın başkentin içerisinde başkent olduğuna vurgu yapan Balcı, şöyle devam etti: “Altındağ’da yaz-kış demeden her gün 10 binden fazla noktadan çöp toplamaktayız. Biz elimizdeki bütçenin yarısını yatırıma harcayarak sorunları aşıyoruz. Size de tavsiyemiz yaklaşık 4 milyon TL olan özel kalem bütçenizi bizim gibi 1 milyon TL’ye düşürerek yatırıma daha çok bütçe ayırmanız. Bahane üretmek kolay, iş yapmak zordur.”

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:30
Öğle 12:58
İkindi 16:30
Akşam 19:16
Yatsı 20:36